Collectief onderhoud voor VvE of KV

appartementen met een mechanisch ventilatie systeemVoor het onderhoud aan mechanische ventilatiesystemen bieden wij oplossingen op maat. Door een groter aantal deelnemers kunnen wij erg efficiënt werken en dus een scherpere prijs aanbieden. Vraag daarom altijd een geheel vrijblijvende offerte op maat aan wanneer u het onderhoud van uw Vereniging van eigenaren, of Kopers vereniging uit wenst te laten voeren. Een van onze adviseurs zal dan in een  persoonlijk gesprek, bij u in het complex een opname doen en duidelijk uitleggen wat het belang is van onze werkzaamheden. Het is aan te bevelen dat hier ook een lid van de technische commissie bij aanwezig is. U kunt met al uw vragen terecht bij onze adviseur en hij zal u een passende offerte toesturen.

In grote lijnen zijn er twee soorten mechanische ventilatie in appartementencomplexen.

Collectieve mechanische ventilatie

collectieve-mechanische-ventilatie-systemen-appartementenHierbij zijn de boven elkaar liggende appartementen aangesloten op een gemeenschappelijk schachtkanaal, met daarboven een dakventilator. De bediening van de ventilator geschied centraal d.m.v. een klok of standenschakelaar. De bewoners kunnen individueel niet de afzuigcapaciteit aanpassen.

 

 

Individuele mechanische ventilatie

individuele-mechanische-ventilatie-systemen-appartementenHierbij kunnen de boven elkaar liggende appartementen zowel een eigen schachtkanaal hebben, als collectief aangesloten op een schachtkanaal. De appartementen hebben een eigen woonhuisventilator, welke individueel te bedienen is.